Bijzonder


Op vrijdag 24 mei 2019 ontving Frenkie de Jong van voetbalicoon Willem van Hanegem de ASV Arkel – Frenkie de Jong-ring.

Een nieuwe en voor de voetbalwereld unieke prijs.  Aan mij was de eer deze ring te ontwerpen en te maken.

         TheMakingOf            

 

 

 

Voor de commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, ontwierp ik een Provinciespeld.

Met mijn ontwerp leg ik de nadruk op het ambacht, met de hand gemaakt. De omtrek van de provincie is het uitgangspunt met daarop de provincievlag. Mooi is het gebruik van twee kleuren goud. Ook de twee verschillende  afwerkingsvormen zorgen ervoor dat de speld opvalt en ‘leeft’.

TheMakingOf   

 

 

 

Tijdens een expositie in Zwitserland deed ik mee met de publieksprijs, van de honderd deelnemers belandde ik op de tweede plaats.

‘Comme une nouvelle vie ‘

Een ring gemaakt van oude horlogeonderdelen, de recycle voor een  nieuw leven … de bloemen staan voor de bloei van het nieuwe leven en in de glazen bol zie je een kind, een nieuw leven op een voetstuk.

    

TheMaking Of             

 

 

In 2014 ben ik genomineerd voor de Nederlandse Ontwerp Wedstrijd, met mijn ontwerp zat ik bij de acht beste goud- en zilversmeden van Nederland.

‘Future Present Past’

Een Kroonjuweel ontworpen voor prinses Amalia. Gemaakt van zilver wat ‘oud’ gemaakt is, dat staat voor recycling … in de toekomst zal er duurzaam worden geregeerd. De hoofdvorm is de hoofdletter A, de beginletter van prinses Amalia’s naam, maar ook de vorm van de @ … de digitale toekomst. Het juweel eindigt met een oude zilveren gulden met de afbeelding van koningin Juliana … het verleden wordt op het hart gedragen. Het geheel is afgezet met parels voor de koninklijke uitstraling en de binnenkant is voorzien van zacht leer voor een optimaal draagcomfort.

      TheMakingOf  

   

Leuk om deze link even te bekijken:     televisie-uitzending Blauw Bloed                    

 

 

Voor het taalcongres in Rotterdam ontwierp ik de Taalparel. Deze prijs werd 24 november 2014 uitgereikt in Stadion de Kuip in Rotterdam.

Boven het logo van het congres zie je de Erasmusbrug van Rotterdam. De brug is de verbinding tussen talen en mensen, ook de draden van de brug verbinden.

   

Hoe ik deze taalparel heb gemaakt kun je zien in   TheMakingOf  

 

 

Tijdens de 30e Nationale Zilverdag in Schoonhoven won ik met mijn inzending de eerste prijs in de Noviteitenshow.

De titel van mijn ontwerp is Koningsgezin’d.

                     

Je ziet de contouren van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, een kleine ‘gouden’ koets en bovenop de drie prinsesjes.

 

TheMakingOf YouTube  

 

 

 

 

 

Een mooie en bijzondere samenwerking had ik met kunstenaar Wouter Stips. Ik voorzag zijn beelden van zilveren elementen.

Wouter Stips   

    Wouter Stips

 

 

 

In 2013 won ik de tweede prijs van de Groene Hart Kunst Prijs. Een hele eer.

Het thema was “Groene Hart, Kloppend Hart”.

Ik voorzag het Groene Hart van de kenmerkende elementen … zoals de klompen bij Kinderdijk, de schaatsen op de Nieuwkoopse plassen en de bloemen in Boskoop. Ook zie je de boot varen over de Lek en de schapen in de weide. De snelwegen zijn de aders van het hart, zij doen het hart kloppen en zorgen voor verbinding. Ook de windmolens vind je tegenwoordig terug in de natuur, deze drie windmolens staan in Lopik.

    

De Nederlandse Ontwerpwedstrijd is een wedstrijd voor toonaangevende goud- en zilversmeden en wordt georganiseerd door de Vereniging Goud- en Zilversmeden in samenwerking met het Hoofdbedrijfschap Ambachten.